Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 09.12.2020.

09.12.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Istarski poljoprivrednici poručuju mjerodavnima - treba podržati uzgoj i proizvodnju hrane (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Istarski poljoprivrednici poručuju mjerodavnima - treba podržati uzgoj i proizvodnju hrane (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Dean Matić, predsjednik Ceha poljoprivrednika pri Obrtničkoj komori Istarske županije, proizvođač i prerađivač hrane. Epidemija odnosno korona kriza znatno je prodrmala i poljoprivredni sektor na Poluotoku. A mogli bismo prehraniti cijelu Istru, ističu poljoprivrednici i proizvođači hrane. I dalje nismo dovoljno zastupljeni u trgovačkim lancima. Stoga je pravo vrijeme za pokretanje zadruge kako bi se poljoprivrednici zajednički izborili i bili uspješniji na tržištu.

Dean Matić, predsjednik Ceha poljoprivrednika pri Obrtničkoj komori Istarske županije, proizvođač i prerađivač hrane ističe kako bi zadruga, u koju se obrtnici planiraju udružiti, proizvođačima puno značila. Pomogla bi u plasmanu povrća, lakše bi se dolazilo do europskih sredstava s kojima bi se mogla modernizirati mehanizacija, što bi pomoglo jačanju konkurentnosti. Imali bi povoljniju nabavu repromaterijala, uz ostalo i stručna savjetovanja. Također, željeli bismo osnovati otkupni centar s kojim bismo lakše plasirali naše proizvode u veletrgovačke lance, ističe Matić. O trenutku, problemima i rješenjima za istarsku poljoprivredu.

Gost Tatjane Kaštelan Dean Matić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici