Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Gošća Tatjane Kaštelan Maja Milevoj, projekt 'Turizam dostupan svima' i konferencija koja će se održati u Rovinju od 27. do 29. rujna

08.09.2023.

17:16

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Maja Milevoj gošća Razvojnog koda Tatjane Kaštelan

Maja Milevoj gošća Razvojnog koda Tatjane Kaštelan

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošća Tatjane Kaštelan Maja Milevoj, ravnateljica Diopter otvorenog učilišta Pula koje je nositelji europskog projekta 'Turizam dostupan svima'. Završna konferencija i panel diskusija, na kojoj će biti iznijeti rezultati di primjeri dobre prakse, održat  i konferencija koja će se održati u Rovinju od 27. do 29.9. Riječ je o europskom projektu s ciljem stvaranja radnih mjesta u turizmu te primjerima dobre prakse zapošljavanja osoba s invaliditetom.

rodnevnom konferencijom u rovinjskoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju 'Dr. Martin Horvat', koja će se održati od 27. do 29. rujna, završava europski projekt 'Turizam dostupan svima'. Tijekom dvadeset mjeseci osposobljavali su se turistički animatori za osobe s invaliditetom, te je tako stvoreno novo radno mjesto – Turistički animator za osobe s invaliditetom, koje upravo osobe s invaliditetom mogu obavljati.


Prema podacima Europske komisije učestalo putuje tristo milijuna osoba s invaliditetom i trideset milijuna osoba u invalidskim kolicima. Putuju u pratnji najmanje jedne osobe, često izvan sezone. Velik je problem nedostatak osoblja osposobljenog za podršku osobama s invaliditetom, kako bi se bolje osjećale i koristile turističke usluge. Projekt je proveden u tri županije; Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj, u kojoj je nositelj projekta je Diopter – otvoreno učilište Pula, kaže ravnateljica Maja Milevoj.


Među partnerima je Društvo distrofičara Istre iz kojega ističu kako ovaj projekt znatno doprinosi ranjivim skupinama u društvu. Osobe s invaliditetom velik su i neiskorišteni potencijal na tržištu rada, ističe Maja Milevoj. Sve radimo da putovanja budu kvalitetnija i dostupna svima, zaključuje Milevoj.


Partneri projekta su Učilište Studium - ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara, Pučko otvoreno učilište Libar iz Slavonskog broda, EZEA turizam, ugostiteljestvo i trgovina, društvo s ograničenom odgovornošću te Društvo distrofičara Istra - Pula. Projekt su podržali Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatski zavod za zapošljavanje.


U nastavku poslušajte reportažni prikaz te Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojemu Maja Milevoj govori o ovom važnom projektu usmjerenom razvoju društvene zajednice i gospodarstva.

Projekt 'Turizam Dostupan svima' - Županijski dnevnik HRT Radio Pule 27.9.

Razvojni kod - Gošća Tatjane Kaštelan Maja Milevoj, projekt 'Turizam dostupan svima' i konferencija koja će se održati u Rovinju od 27. do 29.9.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici