Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Gošća Tatjane Kaštelan Nevija Cvitko, o poeziji, likovnosti, poduzetništvu i ljubavi

07.03.2023.

Zadnja izmjena 18:53

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gošća Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Nevija Cvitko iz Poreča

Gošća Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Nevija Cvitko iz Poreča

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošća Tatjane Kaštelan je Nevija Cvitko iz Poreča. Prigodno, u povodu Međunarodnog dana žena pričamo o ženi, ljubavi, likovnosti i slušamo stihove koje nam kazuje sama autorica. Umirovljena poduzetnica, nagrađivana pjesnikinja i likovna umjetnica. Priča o obitelji, poduzetništvu, stihovima, bojama i ljubavi.

Poezija i likovnost na Osmi mart, Međunarodni dan žena. Čitamo poeziju uz osobni profil, likovnost i poeziju Nevije Cvitko, umirovljene poduzetnice iz Poreča. Rođena je u Pazinu, rodom je iz sela Ruhci između Tinjana i Pazina, a danas živi u Kukcima kraj Poreča. Ljubav je pokretač svega, ističe Nevija Cvitko, koja je svoj radni vijek provela u djelatnosti građevinarstva.


Poeziju je počela pisati prije dvije i pol godine, u mirovini, a od lipnja 2020. do danas zastupljena je u čak 42 zbirke poezije. Sve je krenulo od prve pjesme na 'Veršima na šterni' 2020. tijekom susreta čakavskih pjesnika u Vižinadi. I tako je krenula motivacija, pa daljnji rad... Iste godine nastupa na 9. međunarodnom pjesničkom festivalu poezije 'More na dlanu' u Puli. Prva samostalna zbirka poezije 'Tebi ljubavi' izdana joj je na Božić 2020. Druga je, pak na čakavskom dijalektu naslova 'Lipo moje Ča' izdana u travnju 2022.


U nastavku poslušajte Razvojni kod s Nevijom Cvitko. Razvojni kod, možete slušati na frekvencijama HRT Radio Pule srijedom između 19 i 20 sati, ovdje ispod te na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Gošća Tatjane Kaštelan u Razvojnom kodu Nevija Cvitko iz Poreča - 8.3.2023.

Gošća Razvojnog koda Nevija Cvitko

Gošća Razvojnog koda Nevija Cvitko

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici