Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod – gošća Tatjane Kaštelan Vanja Prvulović, predsjednica Društva psihologa Istre

16.09.2022.

15:59

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gošća Tatjane Kaštelan Vanja Prvulović, predsjednica DPI

Gošća Tatjane Kaštelan Vanja Prvulović, predsjednica DPI

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošća Tatjane Kaštelan je Vanja Prvulović, psihologinja i predsjednica Društva psihologa Istre. Društvo psihologa Istre (DPI) osnovano je 1999. godine i trenutno broji preko 120 članova. Tijekom cijele godine organizira predavanja, radionice, savjetovanja za građane, kojima je pomoć nakon pandemijske krize sve potrebnija.

Organizacije s umjereno do visokom razinama stresa koštaju 26% više od onih u kojima su niske razine stresa. Zašto je 'klima' u firmi važna i kako nadograditi kulturu, plodno tlo za razvoj, doznajemo od predjsenice Društva psihologa Istre Vanje Prvulović.


U zadnje dvije godine porasla je potražnja za psihoterapeutskim uslugama ili psihološkim savjetima. Pandemija je kod većine nas pokrenula određene procese i potaknula na preispitivanje. Neizvjesnost je nešto čemu pokušavamo doskočiti tako da imamo veću potrebu za kontrolom. Kolektivno smo u 'burnoutu'. On je kroničan stres koji nastaje zbog neučinkovitog upravljanja stresom.


Danas su stvari sve dvosmislenije, kompliciranije, brže, neizvjesnije. Tako da i odluke kratko traju, kompleksnije su i mogu se na više načina protumatiči. To stvara egzistencijalna pitanja. Što će, kako će se nositi… Donosimo informacije o tome kako pomoći samome sebi u okruženju u kojemu živimo, te kako pomoći firmama da se izvuku iz kriza i stvore plodno tlo za nadogradnju, ugodan i produktivan rad.


U nastavku poslušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojemu gostuje Vanja Prvulović, predsjednica Društva psihologa Istre.

Gošća Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Vanja Prvulović, predsjednica Društva psihologa Istre

Tolerancija neizvjesnosti je nešto što je zapravo jedna od važnih vještina u današnje vrijeme.

Vanja Prvulović, psihologinja, predsjednica Društva psihologa Istre

Vanja Prvulović, psihologinja, predsjednica Društva psihologa Istre

Vanja Prvulović, psihologinja, predsjednica Društva psihologa Istre

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici