Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod – Gošća Tatjane Kaštelan Zuzana Hoti Radolović – Na putu smo u bolje društvo! – 21.12.2022.

22.12.2022.

17:35

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Zuzana Hoti Radolović gošća Razvojnog koda

Zuzana Hoti Radolović gošća Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošća Tatjane Kaštelan Zuzana Hoti Radolović, predstavnica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Južne Istre i koordinatorica Centra podrške 521 (CP521), koji je s radom u Puli krenuo 10. studenoga. Riječ je o jedinom takvom Centru na našem području i šire koji pomaže građanima, umrežava korisnike i pružatelje usluga socijalne i zdravstvene skrbi. Koliko smo razvijeni pokazujemo na tome koliko imamo osjećaja za suživot i rad s ranjivim skupinama. Na taj način se društvo mijenja i postaje bolje, otvorenije, kvalitetnije i inkluzivnije.

Zuzana Hoti Radolović o zapošljavanju ranjivih skupina, radu i mogućnostima osoba s invaliditetom za poslodavce. O turizmu i osobama s invaliditetom koje su, manje je poznato, vjerni i sigurni gosti. O ljetnim manifestacijama – mogu li ih pratiti ranjive skupine? O perspektivi iz invalidskih kolica. Obrazovanju i odgoju od najmlađih. Govorimo o kvalitetnom suživotu u inkluzivnom okruženju. O tome koliko smo napredovali, jer ponekad nam se čini da se ništa ne događa. Ipak, puno se toga promijenilo na našem putu u inkluzivno i bolje društvo.


Četrdeset je godina rada Društva s tjelesnim invaliditetom Južne Istre. Puno smo barijera srušili, predrasuda pobili, puno napravili, ali još smo daleko od onoga što želimo biti, kaže Zuzana Hoti Radolović.


Na adresi Zagrebačka 18 u Puli je 10. studenoga otvoren Centar podrške CP521. Objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih usluga s područja gradova Pule i Vodnjana te općina Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružile informacije korisnicima s ciljem pružanja svih informacija to jest s ciljem pomoći u rješavanju problema. Prostor u kojem Centar djeluje u vlasništvu je Grada Pule, a u potpunosti je adaptiran i prilagođen osobama s invaliditetom.


Prvi je to ovakav Centar na našim prostorima. Ima ambiciozan cilj – pomoći u nevolji, jer svi smo mi potencijali tražitelji informacija. Kada se nađemo u neprilici ne znamo što da radimo i kome da se obratimo za pomoć. Od sad imamo telefon, mjesto i ljude koji nam mogu pomoći. I to je jako važno!


Nositelj projekta Centar podrške 521 (CP521) je Grad Pula, a partneri na projektu su Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre i Društvo distrofičara Istre-Pula. Svrha mu je umrežavanje korisnika i pružatelja usluga socijalne i zdravstvene skrbi – ističe koordinatorica Centra Zuzana Hoti Radolović.


CP521 radi od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati – u funkciji su telefon 052 521 522 i internetska stranica www.cp521.pula.hr a e-mail adresa je cp521@pula.hr.


U nastavku poslušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojoj gostuje Zuzana Hoti Radolović.

Razvojni kod – Gošća Tatjane Kaštelan Zuzana Hoti Radolović – Na putu smo u bolje društvo – 21.12.2022.

Zuzana Hoti Radolović gošća Razvojnog koda

Zuzana Hoti Radolović gošća Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Koliko smo razvijeni pokazujemo na tome koliko imamo osjećaja, za suživot i rad s ranjivim skupinama. Na taj način se društvo mijenja i postaje bolje, otvorenije, kvalitetnije i inkluzivnije.

Zuzana Hoti Radolović

Emisiju Razvojni kod slušajte na frekvencijama HRT Radio Pule srijedom između 19 i 20 sati. Možete je poslušati i ovdje ili pak na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici