Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Gošće Tatjane Kaštelan Ines Kersan-Škabić i Sanja Blažević Burić, europske integracije i ljudski resursi – 22.3.2022.

22.03.2023.

10:55

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gošće Tatjane Kaštelan u Razvojnom kodu prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić i izv. prof. dr. sc. Sanja Blažević Burić

Gošće Tatjane Kaštelan u Razvojnom kodu prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić i izv. prof. dr. sc. Sanja Blažević Burić

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošće Tatjane Kaštelan u Razvojnom kodu su prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić i izv. prof. dr. sc. Sanja Blažević Burić. Akademski naziv sveučilišnog specijalista ili specijalistice može se dobiti u dva smjera: 'Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj' te 'Ljudski resursi i društvo znanja'. O situaciji u zemlji i svijetu te o studijima koji ih prate.

Korištenje sredstava Europske unije, upravljanje ljudskim resursima i društvo znanja, teme su sažete u dvama specijalističkim ekonomskim studijima pulskog Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković'. Usmjereni su, ističu na FET-u, trenutačnoj gospodarskoj situaciji u zemlji i svijetu.


Energetika odnosno korištenje alternativnih oblika energije trenutačno jedna od ključnih stavki u Europskoj uniji ističe Ines Kersan-ŠkabićSanja Blažević Burić pojašnjava, pak, zašto je značajan studij u kojemu se uči o upravljanju ljudskim resursima i o društvu znanja, bilo da je riječ o profitnom ili neprofitnom sektoru.


Voditeljica programa smjera Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj je prof. dr.sc. Ines Kersan-Škabić, dok studij 'Ljudski resursi i društvo znanja' vodi izv. prof. dr. sc. Sanja Blažević Burić.


U tijeku je natječaj za upis na ove poslijediplomske specijalističke studije, prijave su otvorene do kraja kolovoza, a sve informacije nalaze se na internetskim stranicama Sveučilišta Jurja Dobrile odnosno FET-a.


Razvojni kod sa svim pojašnjenjima poslušajte u nastavku.

Gošće Tatjane Kaštelan u Razvojnom kodu prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić i izv. prof. dr. sc. Sanja Blažević Burić - 22.3.2023.

Razvojni kod poslušajte večeras između 19 i 20 sati na frekvencijama HRT Radio Pule, potom ovdje iznad te na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici