Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod – Gost Tatjane Kaštelan Branko Valić – Turizam, brodogradnja, sigurnost, ali iznad svega poezija – 7.12.2022.

07.12.2022.

16:33

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Branko Valić

Gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Branko Valić

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gost Tatjane Kaštelan je Branko Valić, pjesnik bez duše kako sam za sebe kaže. Jer u svakoj pjesmi ostavlja dio duše. Prva samostalna zbirka pjesama Branka Valića naslova 'Ludi mjesec' izdana je 2015. godine. Druga, 'Koraci u magli', izdana je godine 2020. Prva njegova pjesma nosi naslov 'Krik', a što se iza tog naziva krije otkriva nam kroz razgovor. Dvije samostalne zbirke i preko pet stotina pjesama...

Branko Valić dugi niz godina piše pjesme. To je došlo samo, nakon radnog staža u kojemu je krenuo u ugostiteljstvu, nastavio u brodogradnji i u sigurnosti. Dio života proveo je u Hrvatskoj Kostajnici, ali Pula je Pula, kaže Valić. Ali na kraju ili iznad svega je poezija, njegova ljubav i emocija, jer pjesma koja nema emociju nije pjesma, ističe Valić.


Branko Valić rođen je u Puli, a živi u Raklju. Završio je ugostiteljsku školu, krenuo u struci u pomorstvu, šest godina je plovio preko Splošne plovbe Piran. Radio je potom i na Brijunima, u tamošnjim hotelima, kao konobar, a potom i u Dugoj uvali. Brojna iskustva dijeli s nama kroz razgovor. I savjet ugostiteljima i konobarima. Nakon ugostiteljstva odlazi u djelatnost sigurnosti. A nakon svega, u mirovini u kojoj ne miruje posvećuje se poeziji.


U planu je treća samostalna zbirka pjesama naslova 'Zvončica (sve moje)'. Jer svatko od nas je u jednom razdoblju života imao svoju Zvončicu ili Petra Pana, kaže Valić, čijih se više od 500 pjesama može čitati i u preko šezdeset zbirki.


U nastavku poslušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojoj gostuje gospodin Branko Valić.


Razvojni kod - Gost Tatjane Kaštelan Branko Valić – 29.11.2022.

Emisiju Razvojni kod poslušajte na frekvencijama HRT Radio Pule u srijedu, 7. prosinca od 19 do 20 sati. Možete je poslušati i ovdje ili pak na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Gost Razvojnog koda Branko Valić

Gost Razvojnog koda Branko Valić

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici