Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Gost Tatjane Kaštelan Dean Verbanac, ICT konferencija 'Let's Grow!' u Puli 25.5.

24.05.2023.

15:24

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Dean Verbanac gost Razvojnog koda

Dean Verbanac gost Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

Gost Tatjane Kaštelan je Dean Verbanac, predsjednik Udruge ICT Istria, koja okuplja 30 istarskih tvrtki u kojima je zaposleno oko 2.500 radnika. U Istri ima oko tri tisuće zaposlenih u ICT-ju. Govorimo o razvoju sektora, novim zvanjima, pristupu poslu i radniku koji je u ovom sektoru jako tražen i cijenjen. U susret velikoj besplatnoj ICT konfernciji 'Let's Grow!', koja će se s temom Karijere u ICT-ju održati 25.5. u Park Plaza Histriji, od 10 do 18 sati.

Najavljena ICT konferencija 'Let's Grow!', potaknula je razmišljanja o razvoju kadrova budućnosti. Riječ je o zaposlenima u područjima informatike, koji su sve traženiji, a i jako dobro plaćeni na tržištu rada. Naime, nema firme koja ih ne treba, svakim danom više.


Prosječna neto plaća je gotovo devet tisuća kuna odnosno tisuću dvjesto eura, no nisu plaće uvjet zadovoljnom radniku, kaže Dean Verbanac, predsjednik Udruge ICT Istria. I nisu to samo muška zanimanja kako se na prvu pomisao čini. Na Fakultetu informatike u Puli (FIPU), pedeset posto je studentica, a i u tvrtkama žene čine veliki postotak zaposlenih, kaže dekan Fakulteta informatike u Puli izv. prof. dr. sc. Darko Etinger.


Pula će ugostiti brojne stručnjake na konferenciji 'Let's Grow!' Udruge ICT Istria. 'Karijera u ICT-ju' je glavna tema, uz brojne panele, diskusije, Speed Dating komunikacije. U potpunosti besplatna, održat će se u Park Plazi Histria od 10 do 18 sati. Program je na ict-istra.hr.


U nastavku poslušajte reportažne prikaze iz Županijskih dnevnika HRT Radio Pule te Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojemu gostuje Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istria.

Razvojni kod Tatjane Kaštelan - Dean Verbanac u susret ICT konferenciji 'Let's Grow!' u Puli - 24.5.2023.

Županijski dnevnik HRT Radio Pule, najava ICT konferencije 'Let's Grow!' u Puli - 19.5.

Županijski dnevnik HRT Radio Pule, Informatičari u gospodarstvu - 24.5.

Dean Verbanac gost Razvojnog koda

Dean Verbanac gost Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

Druga Let's Grow konferencija bavi 'Karijerom u ICT-u'. Prilike i poslovi koji nastaju, zadnji 'krikovi' umjetne inteligencije. Naglasak na žene u ovom sektoru. To su samo neke od brojnih tema, panela i interaktivnih radionica.


Prva ICT konferencija 'Let's Grow!' pokrenuta je prošle godine s temom 'Obrazovanje'. Ove godine više od 20 stručnih predavača te 15 izlagača sudjelovat će na konferenciji, koja kroz cjelodnevni događaj želi motivirati učenike, studente i mlade ljude da prihvate nove tehnologije i educiraju se. No, namijenjena je i ostalim stručnjacima, kako onima koji jesu u ICT-ju, tako i onima koji bi tek htjeli usvojiti ta znanja, ili su s drugom strukom potrebni tom sektoru.


Fakultet informatike u Puli (FIPU) je član Udruženja i kao takav dio ove manifestacije. Suorganizator je Hrvatska gospodarska komora, podršku daju Grad Pula i Istarska županija, a partner je Arena Hospitality Group, u sklopu koje se Konferencija i održava (Park Plaza Histria).


Prilika za ovo za networking ili poslovno umrežavanje i stvaranje vrijednih kontakata kakva se na propušta, poručuju organizatori. Informacije su na internetskoj stranici ict-istra.hr, a konferencija potpuno besplatna za sve građane i goste.


Razvojni kod možete poslušati ovdje iznad, na frekvencijama HRT Radio Pule srijedom između 19 i 20 sati te na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Radnik u ICT sektoru ima dobru plaću, no nije ona jedini razlog njegova zadovoljstva. Radnik se izuzetno cijeni te se u njega i njegovo znanje stalno ulaže.

Dean Verbanac, ICT Istria

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici