Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod – Gost Tatjane Kaštelan Elvir Tominić, zbirka priča 'Homo erectus' pulskog književnika – 31.5.2023.

31.05.2023.

16:56

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Elvir Tominić gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan

Elvir Tominić gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gost Tatjane Kaštelan Elvir Tominić, pulski književnik, pisac i pjesnik. Pred nama je njegova zadnja zbirka priča naslova 'Homo erectus', a za nama deset godina književnog djelovanja ovog pulskog autora. Tominić je profesor hrvatskog jezika i povijesti, autor brojnih romana i zbirka pjesama. Razgovaramo o djelu, razvoju, povijesti…

Sredinom ožujka Elvir Tominić objavio svoju sedmu knjigu naslova 'Homo erectus'. Knjiga je zbirka erotskih priča i sadrži šezdeset sadržajno vrlo različitih minijatura. Kao inspiracija za knigu poslužila mu je američka novinarka Nancy Friday. Fabularne linije međusobno se isprepliću i povezane su dvama likovima pa bi, okvirno, knjiga mogla biti opisana i kao roman s nešto iscjepkanijom formom. Djelo je poprilično različito od autorovih prošlih romana, ali umjetnik uvijek treba pomicati granice i izbjegavati kalupe i prepoznatljivost, kaže Elvir Tominić.


U nastavku poslušajte Razvojni kod – pulski pisac Elvir Tominić o njegovu novom književnom djelu, povijesti, razvoju...

Gost Tatjane Kaštelan u Razvojnom kodu Elvir Tominić - 31.5.2023.

Razvojni kod s Elvirom Tominićem poslušejte večeras, 31. svibnje između 19 i 20 sati, ovdje iznad ili na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici