Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Gost Tatjane Kaštelan Krešimir Maretić o pravu na isplatu dijela obiteljske mirovine - 18.1.2023.

18.01.2023.

17:14

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan je Krešimir Maretić - 18.1.2023.

Gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan je Krešimir Maretić - 18.1.2023.

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gost Tatjane Kaštelan je predstojnik Područne službe Pula Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Krešimir Maretić. Donosimo sve informacije koje se odnose na ostvarivanje prava na isplatu dijela obiteljske mirovine.

Od početka godine umirovljenici ostvaruju pravo i na isplatu dijela obiteljske mirovine. Do nedjelje 15-og ovog mjeseca HZMO je zaprimio je 27 tisuća 273 zahtijeva za korištenje dijela obiteljske mirovine preminulog supružnika. Određen broj zahtjeva već je riješen, a duljina trajanja postupka, ovisi o tome jesu li svi podaci u predmetu kompletirani, te o složenosti samog predmeta.


Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na isplatu dijela obiteljske mirovine potrebno je da su mu priznata oba prava – pravo na osobnu i na obiteljsku mirovinu odnosno pravo na isplatu dijela obiteljske mirovine. Koji su uvjeti ostvarivanja prava na dio obiteljske mirovine? Doznajemo od našeg gosta.


U nastavku poslušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan, u kojemu na sva pitanja o obiteljskim mirovinama odgovara predstojnik Područne službe Pula HZMO-a Krešimir Maretić.

Gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan predstojnik Područne službe Pula Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Krešimir Maretić - 18.01.2023.

Informacije i obrasci dostupni su u Mirovinskom (HZMO-u), područnoj službu Pula, na Danteovom trgu broj 4, također, u Narodnim novinama te uredima Hrvatske pošte. Rok za predaju zahtjeva nije određen, a sve će se uzeti u obzir i prava umirovljenika realizirati, ističu u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.


Razvojni kod HRT Radio Pule slušajte srijedom između 19 i 20 sati, potom upravo ovdje iznad te na podcastu Razvojni kod.

Predstojnik Područne službe Pula Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Krešimir Maretić

Predstojnik Područne službe Pula Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Krešimir Maretić

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici