Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod – gost Tatjane Kaštelan Marinko Škare, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile

15.09.2022.

15:36

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Marinko Škare gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan

Marinko Škare gost Razvojnog koda Tatjane Kaštelan

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Prioritet pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile je model putem kojega se kroz osobni razvoj stvara znanje, kritičko promišljanje, spremnost da se odgovori na bilo koji izazov života i rada. Takav pristup donosi i održivi turizam, ističe rektor Sveučililšta 'Jurja Dobrile' prof. dr. sc. Marinko Škare. Suština i cilj je obrazovanje za život i za potrebe rada, koje se mijenjaju velikom brzinom.

Koncept EnvolveUNIPU pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile podrazumijeva proaktivno personalizirano učenje, kritičko promišljanje te spremnost odgovora na promjene. Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile prof. dr. sc. Marinko Škare ističe kako je suština rad i obrazovanje za potrebe tržišta rada kroz osobni razvoj.


U nastavku poslušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojemu gostuje rektor prof. dr. sc. Marinko Škare.

Gost Tatjane Kaštelan Marinko Škare, rektor pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile

STEM je akronim koji na engleskom jeziku označava četiri obrazovna područja. To su science (znanost), technology (tehnologija), engeneering (inženjerstvo) i mathematics (matematika). No, sve se više u ovaj akronim počinje ubacivati još jedno slovo – A koje na engleskom jeziku podrazumijeva arts (umjetnost). Tako imamo STEAM.


Upravo s novim studijem Dizajna i audiovizualnih komunikacija pulskog Sveučilšta ulazimo u STEAM područje u kombinaciji s umjetnošću. U Istri postoji taj intelektualni, pogotovo umjetnički underground, kaže rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Marinko Škare.


O novom studiju, postojećima, kao i o novom smjeru učenja za praksu i život, osobnom rastu i razvoju. Također, o trenutačnoj situaciji uvođenja eura u Hrvatsku, inflaciji i drugim aktualnostima.

Prof. dr. sc. Marinko Škare, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Prof. dr. sc. Marinko Škare, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Važan je proaktivan pristup učenju. Osobni pristup i rad za odgovore na sva pitanja i izazove u životu. To je temelj koncepta EnvolveUNIPU.

Marinko Škare, rektor UNIPU

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici