Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Gosti Tatjane Kaštelan Jasna Vekić, Kristina Iveković i Sven Maričić, izložba i humanitarna akcija 'Zlatna kora' – 10.5.2023.

11.05.2023.

11:33

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Kristina Iveković i Jasna Vekić gošće Razvojnog koda

Kristina Iveković i Jasna Vekić gošće Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gosti Tatjane Kaštelan su Jasna Vekić, Kristina Iveković i Sven Maričić, a govorimo o izložbi i humanitarnoj akciji 'Zlatna kora', koju na inicijativu glazbenice, humanitarke te novinarke i radijske voditeljice Kristine Iveković provode Gradsko društvo Crvenog križa Pula i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, u sklopu projekta 'Zlatna ribica'.

Tjedan je Crvenog križa i traju Dani otvorenih vrata Gradskog društva Crvenog križa Pula za mališane osnovnih škola. Članovi Društva večeras će održati svečanu skupštinu. Uz to, bit će otvorena humanitarna izložba naziva 'Zlatna kora', koja je dio projekta 'Zlatna ribica' za stipendiranje učenika, budućih studenata, slabijega materijalnoga stanja.


Humanitarni projekt 'Zlatna ribica' pokrenuli su Jasna Vekić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula i izvanredni profesor pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile dr. sc. Sven Maričić, kako bi pomogli učenicima budućim studentima, koji nemaju mogućnost nastaviti školovanje. Izložba 'Zlatna kora' dio je tog projekta, a ideja  pulske glazbenice, kolegice i humanitarke Kristine Iveković. Uz postav ide i nova pjesma Benda 'Top Of The Pop', u kojemu Kristina pjeva, i prenosi snažnu poruku.


U nastavku poslušajte Razvojni kod u kojemu su gosti Tatjane Kaštelan Jasna Vekić, Kristina Iveković i Sven Maričić.

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan Jasna Vekić, Kristina Iveković i Sven Maričić - 10.5.2023.

Za one koji su u Puli ili namjeravaju doći, izložba 'Zlatna kora' ostaje otvorena do 18. svibnja u Europskom centru za mirovne studije, iza Augustovog hrama na Forumu, radnim danom od 17 do 20 sati.


Razvojni kod slušajte srijedom između 19 i 20 sati, ovdje iznad ili na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Jasna Vekić i Kristina Iveković gošće Razvojnog koda

Jasna Vekić i Kristina Iveković gošće Razvojnog koda

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici