Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod - Zlatna ribica za učenike buduće studente - Jasna Vekić i Sven Maričić - 21.12.2022.

23.12.2022.

15:53

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Sven Maričić i Jasna Vekić u Razvojnom kodu - 21.12.2022.

Sven Maričić i Jasna Vekić u Razvojnom kodu - 21.12.2022.

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gradsko društvo Crvenog križa Pula i Sveučilište Jurja Dobrila pokrenuli su humanitarnu akciju kojom će se prikupljenim novcem stipendirati učenici, budući studenti slabijega imovinskog stanja. Akcija Zlatna ribica krenula je početkom mjeseca, i traje do 10. ožujka 2023. 

Tijekom humanitarne večer u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Pula 10. prosinca krenula je humanitarna akcija za stipendiranje učenika srednjih škola, budućih studenata, slabijega imovinskog stanja. Akcija se provodi u suradnji pulskih Crvenog križa i Sveučilišta Jurja Dobrile. Jasna Vekić, ravnateljica Gradskog društva crvenog križa Pula ističe kako treba dati šansu učenicima koji žele učiti dalje. Izvanredni profesor pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile dr. sc. Sven Maričić ističe izvrsnu suradnju dviju institucija.


U nastavku kratki reportažni prikaz o humanitarnoj akciji.

Humanitarna akcija 'Zlatna ribica'

Zlatnu ribicu dobit će učenik, budući studenti koji će dobiti šansu za upis na studij. Nositelji akcije vjeruju i nadaju se da će ih biti više. Zahvaljujući donorima koji svoje uplate mogu izvršiti na račun akcije dostupan na stranicama Gradskog društva Crvenog križa Pula i Sveučilišta. Akcija traje do 10. ožujka, nakon čega će se znati koliko će mladih ljudi, zahvaljujući Zlatnoj ribici, nastaviti svoje školovanje.


U nastavku poslušajte Razvojni kod Tatjane Kaštelan u kojemu gostuju Jasna Vekić i Sven Maričić.

Razvojni kod Tatjane Kaštelan – gosti Jasna Vekć i Sven Maričić – 21.12.2022.

Razvojni kod slušajte u srijedu između 19 i 20 sati na frekvencijama HRT Radio Pule. Možete ga poslušati i upravo ovdje iznad kao i na podcastu Razvojni kod. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici