Hrvatski radio

Radio Pula

'Vinski grad' i ove godine u Puli

18.07.2022.

16:24

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

'Vinski grad' u Puli

'Vinski grad' u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Od proteklog tjedna najvećemu istarskom gradu održava se, vinski festival 'Vinski grad'. Uz izvrsna vina u pulskom se Titovom parku nudi se i odlična ulična hrana.

Pulski 'Vinski grad' u večernjim satima okuplja ljubitelje otmjenog druženja. Mladi i stari, domaći i gosti, kušaju fina vina iz svih hrvatskih regija, s naglaskom na lokalne vinarije. Posjećenost je odlična, kaže direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.


U ponudi su i miješana pića odnosno kokteli, a predstavljaju se i članovi udruge barmena Istarske županije. Posjetitelji su zadovoljni. Dobra hrana, dobro vino, kažu, a grad im je predivan. I Puljani smatraju kako je festival super i kako su cijene su pristupačne.


Predstavlja se tridesetak vinara koji pokrivaju sve hrvatske regije, kako bi se vinska scena što bolje upoznala. I organizatori su zadovoljni, ističe voditeljica tima Vinskog grada Ana Hozijan.


U nastavku poslušajte kratku reportažu s Vinskog grada.

'Vinski grad' i ove godine održava se u Puli

Ulaz na festival je besplatan, ali se plaća vinska čaša kao i pića i to kuponima. Cijene vina su promotivne, Festival se otvara u 19 sati i traje do ponoći, i tako do 7. kolovoza.

Galerija
'Vinski grad' u Puli, Foto: Tatjana Kaštelan/HRT
'Vinski grad' u Puli, Foto: Tatjana Kaštelan/HRT'Vinski grad' u Puli, Foto: Tatjana Kaštelan/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici