Hrvatski radio

Radio Pula

21. međunarodni kazališni festival PUF

29.06.2015.

14:41

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadeset prvi međunarodni kazališni festival PUF i ove će se godine, tradicionalno, održati od 1. do 5. srpnja, objavili su organizatori. Na nekoliko mjesta u gradu bit će odigrano desetak predstava iz zemalja kojima je zajednički istraživački kazališni izričaj. Novost je ove godine nagrada Spasko, posvećena dizajneru Predragu Spasojeviću.

Premda s manjim brojem predstava nego prijašnjih godina, što ne znači manjak dobrih predstava nego manjak novca, sačuvali smo kvalitetu programa, ističe umjetnički ravnatelj festivala Branko Sušac. Da je upravo kvaliteta specifičnost PUF-a, ocjenjuje i županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica.
  
Prve večeri PUF-a na programu je tradicionalni jednokratni umjentički projekt Anno Domini. Ovogodišnji je autor Zlatko Burić, a održat će se na pulskoj željezničkoj postaji. Nakon predstava, svake večeri su koncerti domaćih alternativnih glazbenika te razgovori o predstavama u festivalskom centru u Rojcu. PUF završava dodjelom nagrada, a ove godine i jedne nove: studentski žiri odlučit će o najemotivnijoj predstavi kojoj će pripasti nagrada Spasko, u sjećanje na dizajnera Predraga Spasojevića.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.