Hrvatski radio

Radio Pula

47. smotra narodne glazbe i plesa Puljštine

06.07.2013.

06:55

Autor: Ludvik Slana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu će se u 20 sati na placi u Barbanu održati 47. smotra narodne glazbe i plesa Puljštine na kojoj će nastupiti 170 izvođača istarske tradicijske glazbe.

Smotra narodne glazbe i plesa Puljštine održava se od 1967. godine. Svih tih godina održavala se u Svetvinčentu, Šajinima, Galižani, Orbanićima, Krnici, Juršićima, Marčani i Raklju, da bi se 1994. godine zaustavila u Barbanu gdje se održava do današnjih dana.

Izvođači će se publici predstaviti sviranjem na istarskim tradicijskim narodnim instrumentima, pjevanjem na tanko i debelo, plesom i narodnim običajima, a svrha je očuvati i predstaviti bogatu istarsku narodnu baštinu, rekao je Denis Kontošić,načelnik Općine Barban.

Na pozornici će se izmjenjivati pjevači i svirači s Puljštine, šest kulturno-umjetničkih društava te gosti, svirači i pjevači iz Labina, zatim barbanski harmonikaši i mladi Gianluca Draguzet iz Marčane koji je nedavno debitirao na MIK-u.

Bude li kiša, program će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Jure Filipovića. Organizatori smotre su Općina Barban, SAKUD Pula, KUD Barban i tamošnja Turistička zajednica, pokrovitelj je Grad Pula.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.