Hrvatski radio

Radio Pula

50. smotra narodne glazbe i plesa Istre

06.08.2015.

13:26

Autor: Bruno Krajcar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarna 50. smotra narodne glazbe i plesa Istre održat će se ove subote na pulskom Forumu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u pulskoj gradskoj palači.

Smotra narodne glazbe i plesa Istre utemeljena je 13. kolovoza 1966. godine u Motovunu, sa željom da se ta hrvatska kulturna baština iz Istre otrgne zaboravu, te očuva, obnovi i kulturološki vrednuje. Tijekom svoje pedesetgodišnje opstojnosti polučila je neslućene rezultate, znane možda samo njezinim osnivačima i vizionarima: prosvjetitelju, skladatelju i muzikologu Slavku Zlatiću i Renatu Perniću, tadašnjem glazbenom uredniku Radio Pule.

Na središnjoj pedestoj smotri ove subote na pulskom će Forumu nastupiti sudionici koje je s tri lokalne smotre; središnje, zapadne i sjeverne Istre - Rovinjštine, Poreštine, Puljštine i Labinštine - izabrala prosudbena komisija Odbora središnje smotre. 

Središnju smotru organiziraju Savez folklornih društava Istarske županije - Regione Istriana, SAKUD Pula i Odbor Smotre narodne glazbe i plesa Istre.

O programu smotre poslušajte govori predsjednica SAKUD-a Pula Gabrijela Peruško Pujas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.