Hrvatski radio

Radio Pula

6. Dani dječjeg filma – Pulica u kaputu

12.03.2021.

13:46

Autor: Tomislav Šikić

6. Dani dječjeg filma – Pulica u kaputu

6. Dani dječjeg filma – Pulica u kaputu

Foto: - / -

U organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival, od 23. do 28. ožujka održat će se šesto izdanje programa za djecu "Pulica u kaputu". Program donosi pet kratkometražnih i pet dugometražnih, većinom animiranih filmova, a na rasporedu su i dvije obiteljske pustolovine te jedan dokumentarni film.

Cjelokupni program održat će se online, potpuno je besplatan i omogućen za praćenje na razini cijele Hrvatske. Poveznice za pristup filmovima svakodnevno će se objavljivati u 9 sati ujutro i biti dostupne 48 sati. Svi su filmovi podnaslovljeni, a naslovi na rasporedu od utorka do četvrtka imaju i opciju  uključivanja praćenog čitanja podnaslova.

Pulica u kaputu će tijekom pet filmskih dana prikazivati kratke filmove Dekica (r. M. Moshkova), Ptičica i pčele (r. L. von Dohren), Mali sivi vuk: jesenski putnici (r. N. Malykhina), Kišobran (r. J. Prats, A. Robles) i Kanarinac Kiki (r. N. Bianco – Levrin, J. Rembauville). Dugometražni program donosi Raggie (r. M. Arulepp i K. Kiilerich) o djevojčici koja dobiva čarobnu lutku, Lotte i izgubljeni zmajevi (r. H. Ernits, J. Poldma) o avanturama Lotte i sestrice Roosi, Jackie i Oopjen (r. A. van de Mond) o djevojčici koja pomaže gospođi koja je iskočila iz slike i  Rocca mijenja svijet (r. K. Benrath); film koji je na prošlogodišnjoj Pulici prema glasovima publike osvojio najveću ocjenu. Prikazat će se i dokumentarni Oči mi plave, haljina šarena (r. P. Gumiela) u kojemu je dokumentiran pogled u svijet iz perspektive trogodišnjakinje.

Dodatak programu je i besplatna radionica "Crta – crtež – strip" koja će se održati putem zoom aplikacije, od 24. do 28. ožujka, od 17 do 19 sati, pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa. Radionica, na kojoj će polaznici usvojiti osnove izrade stripa, namijenjena je uzrasti od 8 do 14 godina. Maksimalan broj polaznika je 15 a upute za prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Kina Valli i zaprimaju se do ispunjenja kapaciteta.

Tijekom Pulice u kaputu održat će se i online konferencija pod nazivom Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi. Termin konferencije objavit će se naknadno a namijenjena je stručnjacima u sustavu predškolskog obrazovanja. Cilj konferencije je  pronaći adekvatne alate  medijskog obrazovanja kojima se djeci može pristupiti s odgojnim i obrazovnim predznakom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.