Hrvatski radio

Radio Pula

10:07 / 29.01.2021.

Autor: Tomislav Šikić

6. Likovni natječaj istarskih učenika Lions Kluba Poreč

Foto: Lions klub Poreč/ustupljena fotografija

Foto: Lions klub Poreč/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Lions Club Poreč poziva učenike srednjih i osnovnih škola Istre na sudjelovanje u natječaju čiji je cilj pridonijeti unaprjeđenju likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihova aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu sredine, prijateljstva između gradova i rada humanitarnih organizacija.

LCLIN 6 je otvoren od 1. veljače do 15. ožujka, a po završetku natječaja svi će radovi biti prikazani na Facebook stranici Lions Kluba Poreč.

I ove godine će Lionsi dodijeliti 6 poklon bonova učenicima u vrijednosti od  ukupno 2.850 kn.

Ovogodišnji Likovni natječaj nosi naziv "Sreća je …".

"Sreća može izgledati vrlo različito i postoji mnogo stvari koje nas čine sretnima. Naravno da smo svi različiti i svatko ima svoje trenutke sreće. To je dobra stvar, jer nas ovi lijepi trenuci čine snažnima i pomažu nam u vremenima kada smo tužni ili bijesni.

Činjenica je: svima su potrebni trenuci sreće. Velikima i malima. Dakle, sreća je vrlo osobna tema koju svatko može doživjeti na svoj način. Ovdje se postavlja pitanje kako se sreća umjetnički može izraziti i na koji način: Što za mene znači sreća? Kako izgleda sreća i kako je pronalazim? Može li se sreća zadržati? Može li se podijeliti ili pokloniti? Ova vrlo osobna i zanimljiva tema nudi širok raspon umjetničkih mogućnosti. 

Ovim natječajem pozivamo djecu i mlade da se kreativno pozabave temom sreće i da svoje misli i ideje prenesu na crteže, slike, kolaže ili kombinirane radove", ističu u Lions klubu Poreč.

Prijave na natječaj učenici mogu dobiti u tajništvima škola ili na Facebook stranici Lions Kluba Poreč.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.