Hrvatski radio

Radio Pula

67. Pula film festival u Areni prema epidemiološkim mjerama

29.08.2020.

12:39

Autor: Tatjana Kaštelan

Gordana Restović, ravnateljica Pula film festivala (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gordana Restović, ravnateljica Pula film festivala (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

67. Pulski filmski festival svečano se i tradicionalno u pulskom Amfiteatru otvara u subotu u 20 sati i 30 minuta. Publici će se u natjecateljskom programu predstaviti 16 filmova, od kojih Pulu otvara film 'Mare' redateljice Andree Štake. Ove godine, zbog koronavirusa, nema vatrometa.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije moći će pratiti otvaranje Pula film festivala u 21 sat i 55 minuta na Prvom programu Hrvatske televizije. Zbog epidemiološke situacije građanima je na raspolaganju pet ulaza već od 19 sati, a broj mjesta ograničen je na tisuću i 500.

Posjetitelji će na ulazu u Amfiteatar, uz dezinfekciju ruku, morati ostaviti audio zapis s osobnim podacima. Prilikom ulaska i izlaska obavezno je nošenje zaštitne maske a tijekom gledanja programa dozvoljeno ju je skinuti.

Važna festivalska nagrada Marijan Rotar, koja nosi ime po osnivaču Festivala, bit će tijekom ceremonije uručena Radio Puli, koja se ove godine pridružuje priznatim zaslužnicima što uspješno spajaju Pulu i film.

O svemu u nastavku poslušajte od ravnateljce Pula film festivala Gordane Restović.

Gordana Restović, ravnateljica Pula film festivala

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.