Hrvatski radio

Radio Pula

Autor u gostima Pulske filmske tvornice: Jurica Marković

21.01.2021.

12:08

Autor: Tomislav Šikić

Jurica Marković (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Jurica Marković (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Klub Pulske filmske tvornice predstavit će u četvtak, 21. siječnja s početkom u 20 sati snimatelja, direktora fotografije, kolorista i jednog od mentora 8. Production In-a Juricu Markovića. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor će moderirati Zorko Sirotić.

Jurica Marković diplomirao je web dizajn na Algebri te smjer snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Bavi se snimanjem igranih filmova, dokumentaraca, video spotova i reklama. Usavršio se u radu s kamerom i u sektoru kamere, u radu sa svjetlom, Kolor korekciji, fotografiji, praćenju razvoja video i foto tehnologije kroz stručnu literaturu i internet. Prati trendove unutar grafičkog dizajna te se bavi elektroničkom glazbom i audio dizajnom posljednjih petnaest godina. 

Tijekom godina je radio na čitavom nizu filmskih i tv formata, pretežito kratkim igranim filmovima, promotivnim filmovima, TV serijama i dugometražnim dokumentarnim filmovima. 

Pored njegovog dokumentarnog i igranog showreela prikazat će se sliedeći filmovi: 

Mirna Zgrablić: Vuk i Maca

kratki igrani film, 2016., 5’ 36’’, ADU Zagreb; direktor fotografije/kolorist - Nagrada za najbolje snimanje na Filmskoj reviji akademskih filmova 2017. 

Ivan Stanić: Party

Kratki igrani film, 2017., 11’30’’, ADU Zagreb; direktor fotografije/kolorist 

Igor Bezinović: Kartoline – Momjan

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT; direktor fotografije/kolorist 

Darovan Tušek: Kartoline – Lokve

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT; direktor fotografije/kolorist

Igor Bezinović: Kartoline – Šušnjevica

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT direktor fotografije/kolorist 

 

Ulaz na projekciju je besplatan. 

Sve koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, trebaju se javiti na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem poveznice koja će biti objavljena na web stanici www.pulskafilmskatvornica.hr.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.