Hrvatski radio

Radio Pula

Blagdanski koncert Puhačkog orkestra

23.12.2013.

16:11

Autor: Ludvik Slana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu manifestacije Prosinac u gradu, večeras će u Istarskom narodnom kazalištu tradicionalni božićno-novogodišnji koncert održati Puhački orkestar grada Pule. Izvest će raznolik repertoar kojim će ujedno obilježiti i 20. obljetnicu djelovanja.

Od osnutka 1993. godine do danas Puhački orkestar grada Pule, sastavljen od vrsnih glazbenika i s bogatim glazbenim repertoarom, može se pohvaliti da je jedan od najboljih orkestara u Hrvatskoj. Zasluga je to svakako i dirigenata koji ravnaju pulskim Puhačkim orkestrom; Ante Dobronića i Branka Okmace.

Mnoge medalje, priznanja s međunarodnih natjecanja i zlatne plakete s državnih natjecanja - potvrda su njihova kvalitetnog muziciranja. Večerašnji će koncert otvoriti Beethowenova Oda radosti uz solista Sandra Peročevića, slijedi Olimfos Branka Okmace, dok će blok filmske glazbe biti posvećen 60. obljetnici Pulskog filmskog festivala, a neprolaznu temu domaćeg klasika 'Tko pjeva zlo ne misli' otpjevat će pulska pjevačica Vesna Nežić-Ružić.

Na programu večerašnjeg koncerta će biti i pop-rock hitovi iz druge polovine 20. stoljeća, a kraj koncerta rezerviran je za latino-američke ritmove. Autori čija će djela publika večeras moći poslušati su Beethowen, Badelt, Berlioz, Gloz, Okmaca, Renis i Vlak.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.