Hrvatski radio

Radio Pula

BOOKtiga do nedjelje u Poreču

23.04.2013.

15:14

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Poreču se večeras otvara BOOKtiga, međunarodni festival pročitanih knjiga. Manifestacija se održava šestu godinu za redom, a šestodnevni program donosi književna predstavljanja, pjesničke večeri, izložbe, koncerte i radionice.

BOOKtiga okuplja ljude različitih naraštaja, profesija i afiniteta. To je prigoda za otvorenu razmjenu mišljenja, kažu organizatori iz porečke Gradske knjižnice. Svečani početak 6. BOOKtige, koja se otvara upravo u Noći knjige.

Irides Zović, ravnateljica porečke Gradske knjižnice, dodaje da će se u idućih šest dana na BOOKtigi predstaviti mnogi hrvatski autori, a posjetitelji festivala moći će uživati u koncertima, performansima i edukativnim radionicama.

BOOKtiga će i ove godine ugostiti naše i inozemne antikvarijate koji će nuditi starija i novija izdanja po popularnim cijenama. Knjižni sajam moći će se posjetiti od sutra na porečkom Trgu Marafor od 10 do 20 sati. I ove godine manifestacija ima humanitarnu svrhu, naime sredstva od donacija i kupnje knjiga bit će utrošena za nabavu pomagala za slijepe i slabovidne kojima će se olakšati pristup informacijama u porečkoj knjižnici.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.