Hrvatski radio

Radio Pula

Brojne izložbe u Istri

24.04.2015.

12:52

Autor: Nives Kalbeić, Jasna Zrinščak Šebelić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga vikenda u cijeloj Istri otvaraju se brojne zanimljive izložbe.

U novigradskoj galeriji Rigo od petka, 24. travnja do 24. svibnja može se razgledati zanimljiva ambijentalna instalacija Ivone Verbanac pod nazivom 'Traces'. Rad na temu Okusi vezan je uz uspomenu na njezinu nonu i vlastito djetinjstvo. Na tamnome namještaju bijelim šećerom u prahu napravljeni su otisci noninih osobnih predmeta koji su poslužili kao grafička matrica. Izložba se otvara u 19 sati.

U pulskom Multimedijalnom centru Luka u petak će biti otvorena izložba Mihaela Puntarića pod nazivom 'Od početka'. Ovaj priznati zagrebački umjetnik predstavlja se svojim slikarskim radovima, a otvarorenje u 20 sati.

U gradskoj galeriji Orsola u Bujama u petak se otvara izložba Roberte Weisman Nagy pod nazivom 'Ambalažiranje/ Imballaggio'. Autorica predstavlja svoj likovni projekt kroz koji u izložbeni prostor unosi niz kutija u kojima su figure stiješnjenih ljudi te par cipela s visokom petom izrađen u metalu. Izložba se otvara u 18 sati.

I u Dnevnom boravku Rojca u petak u 20 sati bit će otvorena izložba plakata o društvenom položaju žena u posljednjem stoljeću, pod nazivom 'Gender Eguality Now'. Istodobno će se održati i književna večera s Inom Tolušić koja će predstaviti svoju prvu knjigu 'A girl with poisonous bottles'.

U MMC POU 'Ante Babić' u Umagu u petak u 20 sati otvara se izložba 'Dobre vibracije' riječkog umjetnika Dejana Kljuna. Razgledati se mogu ulja na platnu velikog formata, nastala 2013. i 2014. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.