Hrvatski radio

Radio Pula

Bruni Krajcaru Porin za naj album folklorne i etno glazbe

17.03.2016.

21:40

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Album 'Istraditional' Brune Krajcara nagrađen je Porinom za naj albumom folklorne i etno glazbe. Legendarna Jospa Lisac osvojila je Porina u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba. Nina Kraljić je osvojila Porina za Novog izvođača godine.

Najbolji album pop glazbe je Massimov 'Jedan dan ljubavi'. Masimo je s istom pjesmom osvojio nagradu za Najbolju mušku vokalnu izvedbu.

Nina Kraljić je osvojila Porina za Novog izvođača godine. Zbog bolesti nije sama preuzela nagradu.

Nagrade za životno djelo osvojili su Davorin Kemp i Hrvoje Hegedušić.

Legendarna Jospa Lisac osvojila je Porina u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba.

Album 'Istraditional' Brune Krajcara proglašen je Naj albumom folklorne i etno glazbe.

Uživo i uz pratnju najboljih glazbenika spojenih u jedinstveni orkestar Porina nastupaju brojna istaknuta imena domaće glazbene scene, među kojima su Massimo, 2Cellos, Matija Dedić, Petar Grašo, TBF, Hladno pivo, Pavel, Vatra, Dječaci, Nina Kraljić, Auguste, Ivan Zak, Dunja Knebl, Saša Antić, Ante Cash, Queen of SabeMaja Posavec i Bruno Krajcar.

Ovogodišnju svečanu dodjelu vode provjerena voditeljska imena Iva Šulentić i Duško Ćurlić

Porin je ustanovljen 1993.godine, a redovito se svake godine dodjeljuje od 1994. a tek je lani došao u grad glazbe, Split. Utemeljitelji Porina su Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatska glazbena unija te Hrvatska radio televizija.

Album 'Istraditional' Brune Krajcara nagrađen je Porinom za Naj albumom folklorne i etno glazbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.