Hrvatski radio

Radio Pula

'Čarobna frula' Wolfganga Amadeusa Mozarta izvedena u Balama

10.06.2019.

17:28

Autor: Klara Dujmović

Čarobna frula u utvrdi Sadn Benedetto (foto: HRT Centar Pula)

Čarobna frula u utvrdi Sadn Benedetto (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

U utvrdi San Benedetto porkaj Bala uprizorena je Čarobna frula - jedna od najpoznatijih opera Wolfganga Amadeusa Mozarta. Izveli su je članovi ansambla Panonika - Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ovom je premijerom predstavljena i nova kazališna pozornica.

Čarobna je frula bajka u čijem je središtu ljubav između princeze Pamine i princa Tamina, no koja zapravo progovara o borbi dobra i zla, o ljubavi, čovječnosti. Princezu je uprizorila mlada osječka pjevačica Anja Papa, a princa Južnoafrikanac Krest Mosterc.

Opera je izvedena na čarobnom mejstu austrougraske utvrde San Benedetto. Donedavno zapuštena, očišćena je i pretvorena u kazališnu kulisu za ovu oprenu predstavu. Predstava, kaže redatelj Robret Raponja, u ovom ambijentu dobiva čarobno ozračje.

Svi koji nisu stigli pogledati 'Črobnu frulu'. Mogu to u spomenutoj baljanskoj uvrdi učiniti večeras u 20 sati i 30 minuta. Zbog velikog interesa publike uprizorit će se još jedna izvedba opere.

Opširnije poslušajte u nastavku.

'Čarobna frula' Wolfganga Amadeusa Mozarta izvedena u Balama

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.