Hrvatski radio

Radio Pula

14:12 / 25.07.2013.

Autor: Džana Banić

'Čarolija Izraela, ljeto u Istri'

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čarolija Izraela, ljeto u Istri, naziv je višednevnog kulturnog programa koji će se u, u organizaciji izraelskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Istarske županije, od 3. do 9. kolovoza održati u Puli i Poreču.

Prethodnih godina Tjedan izraelske kulture već je održan u Novalji i  Zadru, a bogati ovogodišnji program predstavio je jutros u pulskoj gradskoj palači veleposlanik države Izrael Jossi Amrani.

Bit će tu nastup mentalist performera, izložbe, različiti koncerti rok i indi glazbe, klasične glazbe, operne večeri. Bit će za svakog ponešto a svi su programi besplatni. Održavaju se uglavnom na otvorenom osim koncerata u katedralama. Svi su pozvani da dođu, a program je obogaćen i ponudom okusa i boja izraelskih jela.

Izrael će se predstaviti koncertima klasične, džez i suvremene glazbe, plesom, izložbom fotografije a najavljen je i nastup znamenitog performera i mentaliste Liora Sukarda. Također, posjetitelji će moći kušati tradicionala izraelska jela koja će na Forumu pripremati poznati šef Shaul Ben Aderet. Svi programi bit će besplatni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.