Hrvatski radio

Radio Pula

Circolo Classic

27.07.2022.

11:28

Autor: HRT

Circolo Classic

Circolo Classic

Foto: PFF / ustupljena fotografija

Od 2. kolovoza pa sve do 6. rujna Javna ustanova Pula Film Festival i ove godine u Circolu organizira program Circolo Classic.

Utorkom i nedjeljom u 21:00 sat prikazat će se najbolji filmovi iz povijesti kinematografije u kojima će posjetitelji moći uživati iz ležaljki. Novu sezonu otvara "Avantura" (M. Antonioni), drama ovjenčana nagradom žirija u Cannesu i Zlatnim globusom za najbolji film s neengleskog govornog područja. Na programu će se pronaći i glasoviti "Doručak kod Tiffanyja" (B. Edwards) s Audrey Hepburn, Fellinijeve "Dangube", najoriginalniji film najoriginalnijeg redatelja – Bergmanovo "Ljeto s Monikom", "Najljepša" (L. Visconti) s Annom Magnani u glavnoj ulozi, kultni "Sedam godina vjernosti" (B. Wilder) s Marilyn Monroe, "Strogo kontrolirani vlakovi" (J. Menzel), film nagrađen Oscarom za najbolji film s neengleskog jezičnog područja, "Zavedena i napuštena" (P. Germi), s legendarnom Stefanijom Sandrelli "Moja noć kod Maud", film koji je proslavio francuskog redatelja Érica Rohmera, i bezvremenski Diplomac (M. Nichols) s Dustinom Hoffmanom.


Uz suorganizaciju Zajednice Talijana, program su podržali i Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Hrvatski audiovizualni centar. Cijena ulaznice iznosi 25 kn po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu, ukoliko ostane slobodnih mjesta. U slučaju otkazivanja projekcije uslijed nepovoljnih vremenskih prilika, javnost će pravovremeno putem mrežne stranice Kina biti obavještena o načinu refundacije.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.