Hrvatski radio

Radio Pula

"Come-in!" projekt vrijedan 170 tisuća eura

01.12.2016.

15:50

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu europskog projekta kojem je cilj prilagodba muzejskih institucija osobama s različitim vrstama invaliditeta, Arheološki muzej Istre dobit će 170 tisuća eura. Inače, trogodišnji projekt "Come-in!" ukupno je vrijedan 2 milijuna i 700 tisuća eura.

Svoj dio novca muzej će, među ostalim, utrošiti na pripremu izložbe za slijepe i slabovidne osobe. Izložbom, koja je pilot projekt, Arheološki muzej Istre približit će svoju bogatu građu u suradnji s Udrugom slijepih Istarske županije. Njihovi savjeti i preporuke bit će ključni za to kako će izgledati postav izložbe koja će biti otvorena u Svetim srcima polovinom 2018-te godine, kaže voditeljica projekta Đeni Gobić Bravar.

Na samu izložbu potrošit će se oko 20 posto sredstava. Muzej će u sklopu "Come - in!" projekta izgraditi i rampe za posjetitelje koji imaju problema s mobilnošću, trake vodiče ali, primjerice, i 3D printer za replike izložaka.


Ovo nije prvi projekt putem kojeg se Arheološki muzej Istre izborio za europski novac a neće biti ni zadnji. Već iduće godine s 12 milijuna kuna iz strukturnih fondova trebala bi početi obnova antičkog malog rimskog kazališta na Kaštelu.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.