Hrvatski radio

Radio Pula

Dani antike u Puli od četvrtka

10.06.2013.

16:29

Autor: Budimir Žižović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi dio ovoga tjedna Pula će ponovno oživjeti antiku, brojnim programima objedinjenim u 12. festivalu Pula Superiorvm. Organizatori, na čelu s Turističkom zajednicom Pule, priredili su tim povodom konferenciju za novinare u Zavičajnoj knjižari Petit.

Od četvrtka do nedjelje u Areni, na Forumu, Portarati i na drugim mjestima u gradu u stiliziranoj i vjernoj rekonstrukciji demonstrirat će se svakodnevni život Pule iz vremena antičkog Rima.

Kako se odijevalo u to vrijeme, što se jelo, kako su izgledale radionice i što se u njima stvaralo. Teatar, glazba, ples i nadasve gladijatorske igre – sve će to ponuditi 12. festival Dani antike u Puli.

Najspektakularniji program svakako su gladijatorske igre zbog kojih je Pula osnovala školu gladijatorskih vještina, a u goste pozvala nadaleko čuvene mađarske gladijatorske majstore. Vrhunac raznolikog i bogatog programa – igre u Areni održat će se u Areni u subotu, s početkom u 19 sati i 45 minuta, a ulaznice su već u pretprodaji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.