Hrvatski radio

Radio Pula

11:23 / 06.06.2016.

Autor: Valmer Cusma

Dimela cantando: pobjednik Andrea Scarcia s pjesmom 'Nono con le ali'

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pobjednik festivala Dimela cantando održanog u sklopu festivala istrovenetskog narječja koji je ovoga vikenda završen u Bujama je Andrea Scarcia s pjesmom 'Nono con le ali'. U konkurenciji festivala Dimela cantando je bilo 15 pjesama autora i izvođača iz talijanske, slovenske i hrvatske Istre.

Pobjednik pjevačke smotre Dimela cantando, održane u sklopu festivala istrovenetskoga narječja koji je sinoć završen u Bujama, je Andrea Scarcia s pjesmom 'Nono con le ali'.

Na već tradicionalnom Festivalu dell'istroveneto, bilo je sadržaja, od kazališnih predstava do dodjele nagrada, književnog i video natječaja. No svakako, program s najbrojnijom publikom bio je festival istrovenetske kancone koji je ove godine poprimio karakter putujućeg festivala. Prve večeri 15 potpuno novih pjesama predstavljeno je u Muggi, zatim u Kopru a sinoć, gran finale u Bujama. U stručnom žiriju bila je i glazbenica Tamara Obrovac.

Favorit publike je bio Stefano Hering s pjesmom La Pierina. Prvu nagradu žirija odnio je  Andrea Scarcia s pjesmom 'Nono con le ali', na drugom mjestu Dino Bronzi s pjesmom 'Moglie Vegana' a na trećem Sergio Pavat s pjesmom 'Una foto sbiadida', koji ne krije zadovoljstvo plasmanom.

U konkurenciji je bilo petnaest pjesmama od autora i izvođača iz talijanske, slovenske i hrvatske Istre.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.