Hrvatski radio

Radio Pula

Fažanski tanac

13.06.2015.

10:22

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalni Fažanski tanac okupit će u subotu, 13. lipnja oko 450 plesača i svirača iz cijele Istre. Manifestacija je dio bogatog programa koji je Turistička zajednica Fažane pripremila za svoje goste.

Istarski plesovi poput baluna, stare polke ili labinskog tanca uz pratnju miha, šurli, roženica, harmonike trieštine i bajsa - sve to očekuje posjetitelje 12. Fažanskog tanca koji je ove godine ugostio 25 folklornih skupina u kojima plešu i sviraju djeca vrtićke dobi i osnovnoškolci. Najveća je to takva učenička smotra u Istri, kaže direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković.

Fažanski tanac tek je dio ovosezonske bogate kulturne ponude. Od idućeg tjedna pa do sredine rujna u Fažani će se svake srijede održavati Sajam istarskih gurmanskih proizvoda te Ljetni sajam istarskih suvenira. Kako ističu iz tamošnje Turističke zajednice, iza njih je dobra predsezona pa očekuju dobru posjećenost i u glavnoj sezoni. Gosti nam se redovito vraćaju, a dolaze i novi koji otkrivaju ljepote južne Istre, zaključuju u fažanskoj Turističkoj zajednici.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.