Hrvatski radio

Radio Pula

Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva

11.05.2015.

14:38

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protekli je vikend u Rovinju, Pazinu i Vrsaru bio u znaku Festivala amaterskog kulturnog stvaralaštva. U Rovinju i Vrsaru sviralo je 250 članova puhačkih skupina, a u Pazinu je u predstavama nastupilo više od stotinu glumaca. Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva održava se do kraja ovoga mjeseca.

Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva u Rovinju, Vrsaru i Pazinu okuplja amaterske zborove, orkestre i glumačke skupine. U Rovinju je tako proteklog vikenda održan međunarodni festival puhačkih orkestara, a nastupilo je više od 250 svirača iz Slovenije i Hrvatske. Revijalni koncerti održani su i u Vrsaru. Festival je značajan i za sudionike i za goste, posebice jer je riječ o amaterima, kaže voditelj rovinjske Limene glazbe Giuseppe Bartoli.

Predsjednik pazinske Limene glazbe Neven Rimanić zadovoljan je nastupom sudionika amaterskog stvaralaštva, ali i odzivom publike. Drugi Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva, podsjeća njegova voditeljica Ines Kovačić Drndić okuplja dramske i glazbene umjetnike.

Tako će zadnjeg vikenda u svibnju, kad se održava i avijatičarska atrakcija Red bull Air Race, u Rovinju nastupiti više od 450 pjevača, odnosno 13 međunarodnih i 7 domaćih zborova. Svi će oni nastupiti i u Pazinu i Vrsaru, a predviđen je i okrugli stol o međunarodnoj suradnji u kulturnom amaterizmu.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.