Hrvatski radio

Radio Pula

FIF: Objavljen zabavni i program Pulice

20.06.2013.

15:16

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim što slavi 60 godina pulski Festival igranog filma ove će godine obilježiti i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Mlada će publika za trajanja festivala imati prigode gledati filmove za djecu iz gotovo svih zemalja Europe, najavili su danas organizatori te objavili i zabavni program 60. Pule.

Šesta Pulica i ove će se godine održati u sklopu filmskoga festivala od 13. do 27. srpnja. Čine je različiti filmski programi za djecu i mlade, a projekcije u Areni ove će godine biti filmska šetnja zemljama Europske unije, najviše Skandinavije, najavila je izbornica Pulice i producentica festivala Tanja Miličić.

Posljednjega dana festivala, nakon dodjele nagrada, u Areni će biti prikazana animirana pustolovina 'Čudovišta sa sveučilišta' koja je nastavak hita 'Čudovišta iz ormara'. Premda ne u sklopu Pulice već Nacionalnog programa u Areni će biti prikazan i 'Zagonetni dječak' snimljen prema romanu Ivana Kušana.

Na Portarati će se za trajanja festivala prikazivati animirani filmovi, a osim filmskih projekcija u sklopu Pulice održat će se i filmske radionice za djecu.

Organizatori festivala objavili su i zabavni program: na terasi pulskoga Circola nastupit će Svadbas, Zoran Predin, Kawasaki 3P i drugi izvođači različitoga glazbenog izričaja, istaknula je voditeljica zabavnih programa Sanela Omanović.

Organizatori festivala pozvali su sve zainteresirane da se prijave na natječaje za volontere i žiri mladih filmofila koji su u tijeku. Pojedinosti se mogu pronaći na internetskim stranicama Festivala igranog filma u Puli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.