Hrvatski radio

Radio Pula

FIF: Otkriven međunarodni program

27.06.2013.

13:49

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodnim programom Europolis, u Puli 13. srpnja počinje Festival igranog filma. Kako je na konferenciji za novinare najavio umjetnički direktor festivala i selektor međunarodnog programa Zlatko Vidačković, na pulskome Kaštelu bit će projekcije 11 dugometražnih i 19 kratkometražnih filmova iz zemalja članica Europske unije.

Ljubavnom dramom "Najbolja ponuda" talijanskog redatelja Giuseppea Tornatorea iz 2012. godine počinje međunarodni program ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala.

Svake će večeri od 13. do 20. srpnja publika na Kaštelu moći odgledati čak dva naslova, a isti će se filmovi reprizirati u kinu Valli od 20. do 27. srpnja.

Osim recentnih europskih filmova koji će biti prikazani na Kaštelu, poput drame Fransoa Ozona „Mlada i lijepa" ili češke humorne drame „Zlatne godine", u sklopu međunarodnog Popularnog programa u Areni će biti prikazana dva naslova: američka ljubavna drama „Prije ponoći" te kino hit „Čovjek od čelika" u 3D tehnologiji.

Jubilarni 60. festival na nekoliko će načina obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kaže ravnateljica manifestacije Zdenka Višković Vukić.

Skuplje ulaznice
Novina ovogodišnjeg festivala je povećanje cijena ulaznica pa će tako projekcije u Areni stajati 20 kuna, odnosno 30 kuna za Popularni program. Za projekcije na Kaštelu publika će morati izdvojiti 10 kuna, a svi filmovi u kinu Valli moći će se pogledati besplatno.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.