Hrvatski radio

Radio Pula

Film "Ti mene nosiš" u Areni

21.07.2015.

16:39

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Areni prikazana je hvaljena drama "Ti mene nosiš" redateljice i scenaristice Ivone Juke. Film iz nacionalne konkurencije "Takva su pravila" Ognjena Sviličića, publika je ocijenila ocjenom 4,42.

Nakon nagrađivanih dokumentaraca i kratkih igranih filmova, Ivona Juka se prema mišljenju kritike odlično snašla u formi dugometražnog igranog filma. Drama "Ti mene nosiš" priča je o tri kćeri koje se bore za prihvaćanje, iskupljenje i nove prilike. Redateljica istče da su joj oduvijek najvažniji bili priča i zaplet te da je prilikom montiranja pazila na svaki detalj i svaku sekundu filma koji u konačnici traje 155 minuta.   

Uloge su povjerene Lani Barić, Nataši Janjić, Nataši Dorčić, mladoj Heleni Beljan te autentičnom navijaču Dinama Goranu Hajdukoviću. U glumačkoj ekipi je i poznati srpski glumac Vojislav Brajović koji je s filmom u Puli nakon 35 godina. 

U nacionalnoj konkurenciji prikazan je i dokumentarni film "Goli" autorice Tihe Klare Gudac. Ovaj redateljski prvijenac rezultat je intimnih svjedočanstava ljudi koje je ujedinilo isto mjesto - politički logor Goli otok.

Poslušajte prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.