Hrvatski radio

Radio Pula

11:47 / 16.03.2022.

Autor: HRT

Filmska večer u Dnevnom boravku Rojca

Oaza

Oaza

Foto: Savez udruga Rojca / snimka zaslona

U Dnevnom boravku Rojca u Puli, u sklopu projekta "R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" u 19 sati održat će se projekcija dugometražnoga filma "Oaza".

Radnja dugometražnog igranog filma “Oaza”, redatelja i scenarista Ivana Ikića, smještena je u Ustanovi za djecu i mlade Sremčica, a specifična je po tome što su u glavnim ulogama štićenici ovog Doma. Time ovaj film odstupa od dosad znane filmske prakse u kojoj profesionalni glumci tumače likove zasnovane na osobama s tjelesnim invaliditetom ili intelektualnim teškoćama. To je podrazumijevalo osmišljavanje drugačijeg, efikasnijeg redateljskog postupka, nekoliko mjeseci boravka i rada s mladima u Ustanovi, kako bi pronašli odgovarajuće glumce. Okosnica filma, koja počiva na ljubavnom trokutu, inspirirana je istinitom pričom.


Događanje je organizirano uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od pandemije koronavirusa. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem maila info.surojc@gmail.com, a publika je ograničena na 20 ljudi. Program će se uživo prenositi na Facebook stranici Rojcnet i u programu Radio Rojca.


Program se održava u sklopu projekta "R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" koji provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.