Hrvatski radio

Radio Pula

Filmski studio Medika u Klubu PFT-a

04.03.2021.

07:49

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija

Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice možete pogledati presjek produkcije Filmskog studija "Medika" koji u sklopu Autonomnog kulturnog centra Attack! u Zagrebu djeluje od 2009. godine. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a

Uz filmove nastale na tamošnjim radionicama i rezidencijama voditelj studija Josip Visković predstavit će i radove nastale na produkcijskim festivalima Maraton kratkog filma i Cinemademare.

Razgovor s Josipom Viskovićem moderirat će Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/385tEh3

Meeting ID: 863 3217 2610

Passcode: 173296

 

Program:

 

Nika Kapelec: Ilija i Pavle

2019, kratki igrani, 15 min

 

Ivan Stanić: Rosebud!

2012, kratki hibridni, 9 min

 

Renata Lučić: Molim te mama, nemoj danas

2014, kratki igrani, 14 min

 

Sven Gorjanc-Fabić, Josip Visković, Goran Vrbanić: Zašto?

2011, dokumentarni, 32 min.

 

Josip Visković: 3 hodočasnika

2016., kratki igrani, 11 min. 

 

Filmski studio Medika prostor je u sklopu Autonomnog kulturnog centra Medika u Zagrebu koji od 2009. služi za filmska snimanja, projekcije, radionice i rezidencije. Kroz program radionice kratkog filma dosad je nastalo osam kratkih i jedan dugometražni igrani film, a studio je usto (ko)produkcijski podupro brojne druge filmove i umjetničke projekte. Redovno se održavaju i radionice stop motion animacije, scenarija i montaže. Kad bude moguće, sigurno će se obnoviti i programi predstavljanja međunarodnih filmskih projekata i putujućih festivala te rezidencija stranih filmaša i videoumjetnika. 

Josip Visković je devedesetih bio među pokretačima Schmrtz Teatra i časopisa Nomad, a u ovom je stoljeću sudjelovao u enormnom broju ne sasvim profesionalnih filmskih produkcija kao režiser, scenarist, montažer, snimatelj, producent, glumac, tonac, muzičar i ostalo. Uz državnu potporu režirao je dva filma, od kojih je "Može neko bacit čik odozgo" (2012.) nagrađen na festivalima u Acirealeu i Bukureštu. Bez potpore je režirao još jako puno filmova, spotova, videoradova u sklopu kazališnih predstava i multimedijalnih projekata i slično. Od 2005. do 2011. sudjelovao je u organizaciji produkcijskog festivala Maraton kratkog filma. Od 2009. vodi Filmski studio Medika. Od 2014. filmove snima prvenstveno u Italiji. 

Autonomni kulturni centar – Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina udruga građana/ki koja djeluje u području izvaninstitucionalne kulture i mladih. Udruga djeluje po “uradi sam” principima, stvara kulturnu, političku i ekonomsku alternativu te njeguje aktivistički pristup i osigurava javni prostor za stvaranje i djelovanje svima koji kreativnim izričajem odbijaju biti dio mainstreama a žele sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini koje vode slobodnom društvu. AKC od 1997. godine pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni organizacijom samostalnih i partnerskih projekata koji se realiziraju na razini cijele Hrvatske i inozemstva u formi umjetničkih festivala, alternativnih koncertnih događanja, filmske i kazališne produkcije, galerijskog programa, knjižnice te besplatnih edukativnih sadržaja. Počev s 2009., AKC upravlja društveno kulturnim centrom AKC Medika, aktivnim u području civilnog društva, subverzivne umjetnosti i aktivizma. 

----------------------------------

Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, trebaju se javiti na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Galerija
Foto: kolaž/Klub PFT/ustupljena fotografija, Foto: -/-
josip Visković (Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija), Foto: -/-Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.