Hrvatski radio

Radio Pula

00:30 / 10.08.2015.

Autor: Bruno Krajcar

Glenn Miller Orchestra u pulskoj Areni

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u pulskoj Areni pred oko dvije tisuće posjetitelja koncert održao Glenn Miller orchestra.

U sklopu jadranske turneje "Adriatic Tour 2015."  u pulskoj je Areni prvi put koncert održao orkestar koji nosi naziv po jednome od najuspješnijih vođa sastava iz doba swinga.

Zašto su jedan od najpopularnijih i najtraženijih big bandova na svijetu, imali su se prilike uvjeriti ljubitelji dobre glazbe koji su sinoć pohodili pulski amfiteatar. Pod vodstvom vrhunskog nizozemskog pijanista Willa Saldena, Glenn Miller orchestra nizao je Millerove jazz uspješnice ali i evergreene drugih velikana jazza, koji se nalaze u njihovom bogatom repertoaru. Jedinstven, prepoznatljiv zvuk te nadahnute improvizacije vrsnih glazbenika oduševili su sinoć pulsku publiku koja je interaktivno sudjelovala u njihovim izvedbama.

Jazz je nešto što se mora osjećati, uzbuđenje je to koje se ne može prenijeti na druge, bile su riječi Glenna Millera. Zahvaljujući njegovim nasljednicima i publici koja zna cijeniti odličnu glazbu, jazz i dalje živi jednako uzbudljivo i atraktivno kao i prije nešto više od 70 godina kada je publika prvi put zavoljela karakteristični Glenn Miller zvuk.

Glenn Mileer orchestra već danas nastavlja svoju jadransku turneju na Forumu u Zadru nakon koje slijedi splitski koncert u utorak te završni nastup u četvrtak 13. kolovoza u Portorožu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.