Hrvatski radio

Radio Pula

Gogolj premijerno na Brijunima

05.08.2015.

23:00

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Velikom Brijunu izvedena je predstava "Dnevnik jednog luđaka" nastala prema tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. Riječ je o drugoj ovosezonskoj premijeri kazališta Ulysses.

Od prosječnog činovnika glavni lik postaje izgubljeni luđak koji umišlja da je španjolski kralj. Je li to zbog bolesti pojedinca ili društva? Makedonski redatelj i skladatelj Marjan Nećak smatra da tekst koji je napisan prije 250 godina danas zvuči vrlo aktualno. Ističe da smo postali pacijenti svakodnevnice.

Naslovnu i jedinu ulogu igra sugestivni Ozren Grabarić, koji je ponovno pokazao da nepogrešivo vlada scenom, glasom i stranim jezicima, naime predstava je u potpunosti na engleskom i španjolskom jeziku. Grabarić ističe da je uloga vrlo zahtjevna te da je svaka izvedba unikatna.

Autorski tim zadovoljan je reakcijama publike koja ih je nagradila dugim pljeskom, no žao im je što kod nas nije običaj nakon predstave razgovarati o viđenom, što bi im, smatraju, pomoglo da još više razviju iduće izvedbe.

Poslušajte osvrt na predstavu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć