Hrvatski radio

Radio Pula

Grad Vodnjan u projektu "Archeodanube"

10.11.2020.

16:35

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: - / -

Grad Vodnjan zajedno s partnerima iz deset gradova Dunavske regije sudjeluje u međunarodnom projektu s ciljem osmišljavanja novih sadržaja za inovativnu interpretaciju kulturne baštine na području Grada.

Aktivnosti projekta započele su u srpnju, dok je planirani završetak Projekta predviđen za prosinac 2022. godine.

Glavni cilj projekta je očuvanje kulturne baštine za buduće generacije prezentirajući je stvaranjem arheoloških parkova i razvijanja arheoturizma. U partnerstvu su uključeni gradovi koji imaju slične izazove poput Grada Vodnjana: kako uvrstiti arheološku baštinu u društveno i urbano tkivo grada te kako uspostaviti održivi ekonomski razvoj kulturnog turizma? Koncept očuvanja i prezentacije kulturne baštine u Projektu je nerazdvojiv od procesa urbanog i prostornog razvoja.

Tijekom implementacije projektnih aktivnosti bit će uključene i ostale institucije s područja Grada. Jedna od projektnih aktivnosti predviđa postavljanje digitalne instalacije u vodnjanskom ‘Parku kažuna’ kako bi se lokalna tradicija i povijesti prezentirala na zanimljiv način pomoću inovativnih digitalnih alata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.157.540 eura, a predviđen udio Grada Vodnjana je 147.425 eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.