Hrvatski radio

Radio Pula

HDZ Pule traži premještanje spomenika Marku Maruliću

29.07.2015.

13:01

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDZ Pule uputio je danas dvije inicijative pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću. HDZ predlaže da se ustanovi redovita godišnja gradska nagrada za najboljeg maturanta ili maturanticu Pule. Predlaže i izmještanje spomenika Marku Maruliću, te uređenje spomenika palim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Govori Elvis Mileta.

Spomenik velikom kršćanskom humanistu i ocu hrvatske književnosti Marku Maruliću u Puli se nalazi neposredno iza pretovarne kanalizacijske stanice, u parku kralja Zvonimira. HDZ predlaže da se spomenik premjesti na prigodnije mjesto, primjerice u park nasuprot zgrade Gospodarske komore, gdje se nekad nalazila Hrvatska čitaonica, koju su spalili pulski fašisti. HDZ traži i uređenje spomenika palim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koji se nalazi kod veslačkog kluba, u parku Franje Josipa. 
HDZ predlaže i ustanovljenje godišnje nagrade za najboljeg maturanta i maturanticu Pule, odnosno najbolji rezultat postignut na državnoj maturi. Smatraju da bi to bio još jedan poticaj mladima Pule te priznanje za njihov trud, mar i prijegor, ali i dokaz da lokalna samouprava prepoznaje izvrsnost svojih mladih sugrađana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć