Hrvatski radio

Radio Pula

HMD: 'Ki sit ki lačan' najbolja izložba

28.06.2013.

13:35

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba 'Ki sit ki lačan' najbolja je hrvatska izložba u prošloj godini prema ocjeni Hrvatskog muzejskog društva. U Istru je tako stiglo još jedno značajno priznanje struke za iskorak kojim istarski muzealci pridonose razvoju ideje 'muzeja u zajednici'.

Izložbu 'Ki sit ki lačan', koja je oduševila i struku i javnost, ostvarila je Koordinacija 12 istarskih muzeja. Nositelj toga zahtjevnog projekta, koji na intrigantan i zanimljiv način predstavlja kulturnu baštinu i stvaralaštvo vezano uz prehranu na Poluotoku, je Arheološki muzej Istre.

Projekt je pokazao goleme mogućnosti koje istarske muzejske institucije imaju kad se udruže i surađuju od razmjene građe do zajedničkog financiranja velikih izložbi, ističe Lidija Nikočević, ravnateljica Etnološkog muzeja Istre.

Izložba 'Ki sit ki lačan' inovativna je i na suvremen način promatraču prenosi i informacije i emocije. To što je ovu izložbu pogledalo 20 tisuća posjetitelja najbolje govori kako zanimanje za muzeje i njihovo blago nije nestalo, dapače, doživljavaju svoju renesansu.

Više o temi poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.