Hrvatski radio

Radio Pula

Hommage Stanku Mihoviliću

21.11.2013.

09:56

Autor: Mirjana Širola

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskom Domu hrvatskih branitelja večeras u 20 sati održat će se koncert posvećen Stanku Mihoviliću u povodu 30. obljetnice njegove smrti. Ime ovoga profesora, glazbenika i pedagoga u Puli se vezuje uz glazbu, harmoniku i pedagoški rad s mladima u Kulturno-umjetničkom društvu Istra još od daleke 1959. godine. 

Cijela ova godina posvećena je Stanku Mihoviliću, dugogodišnjem voditelju i dirigentu pulskog harmonikaškog orkestra OKUD-a Istra koji je i osnovao, a danas nosi njegovo ime. Za svoga života maestro Stanko Mihovilić napisao je mnoge priručnike i aranžmane za harmoniku, obogatio harmonikašku literaturu i sviranje na tom glazbalu, stoga i nije bilo lako odabrati program za večerašnji Homage profesoru Mihoviliću, istaknula je dirigentica harmonikaškog orkestra Tatjana Lajić.

Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić pri OKUD-u Istra danas ima 50-ak članova. Na večerašnjem koncertu uz harmonikaški orkestar Stanka Mihovilića nastupit će i učenici pulske srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova te studenti Odjela za glazbu pulskog sveučilišta Jurja Dobrile. Kao i mnogo puta dosad, na koncertu će nastupiti i zbor pulskog Kulturno-umjetničkog društva Matko Brajša Rašan.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.