Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba finalista projekta Startart u Kanfanaru

22.03.2023.

05:59

Autor: HRT

Logo

Logo

Foto: Faro11 / ustupljena fotografija

U sklopu drugog izdanja projekta Startart udruga Faro11 organizira izložbu za mlade umjetnike srednjoškolske dobi. Izložba će se održati 22. ožujka u Galeriji Malenica u Kanfanaru s početkom u 18 sati. Na izložbi će biti predstavljeni radovi osam finalista: Lara Kukec, Nika Čolak, Natali Kontić, Katarina Špehar, Rafael Škrinjar, Josip Đurić, Lana Đurđević, Tea Košara.

Projekt Startart je usmjeren ka afirmaciji, promociji i edukaciji mladih istarskih umjetnika srednjoškolske dobi, pružanju podrške u razvoju umjetničkog djelovanja, poticanju stvaralaštva djece i mladih te produbljivanju razumijevanja za suvremenu umjetnost i kulturu.


Nositelj projekta je udruga Faro11, a partneri su udruga Metamedij, Labin Art Express XXI Projekt podržavaju Istarska županija – Regione Istriana upravni odjel a kulturu i zavičajnost.


Raznovrsnim aktivnostima (izložba, promocija na festivalima) obuhvaćamo cijelu županiju, doprinoseći ravnomjernom kulturnom razvitku. Jačati ćemo prisustvo mladih umjetnika na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj sceni pružanjem specifičnih znanja. Natječajem za umjetničke radove i poratnom putujućom i online izložbom poticat ćemo suvremene i inovativne umjetničke prakse, novomedijsku umjetnost i općenito korištenje tehnologije u kreativne svrhe. Suprotstavljajući se težnjama pasivizacije mladih, želja nam je stvoriti poticajno okruženje za aktivno uključivanje, informiranje i zanimanje za umjetnost i kulturu te razvoj i afirmaciju svojih kreativnih i umjetničkih vještina.

Faro11

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.