Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba ilustracija "Imagine" Marte Lučin u pulskoj Galeriji HUIU

25.11.2020.

12:24

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Galerija HUIU/ustupljena fotografija

Foto: Galerija HUIU/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Izložba je otvorena u utorak 24. studenoga u Galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika (HUIU) u Zagrebačkoj 27 u Pula i bit će otvorena do 2. prosinca. Može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

Marta Lučin rođena je 1993. godine u Splitu. Magistrirala je 2018. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na Katedri za kiparstvo. Radi u području skulpture, Umjetničke instalacije, ilustracije i slikarstva. Ne ograničava se materijalima tako da u svom radu koristi odbačene predmete, stare novine, žicu, tkaninu pa sve do klasičnih umjetničkih materijala.

U HUiU galeriji izlaže seriju ilustracija pod nazivom "Imagine".

Dizajn plakata: Vjeran Juhas

Organizacija izložbe: HUiU - Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika
Produkcija izložbe: Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika/voditelji galerije: Katja Kliba, Kristina Nefat i Vjeran Juhas.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.