Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba 'Istra, lav i orao' u Arheološkom muzeju Istre

24.07.2015.

09:20

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba 'Istra, lav i orao' otvorena je u pulskoj galeriji Sveta Srca. Arheološki muzej Istre prvi put javnosti predstavlja raznovrsne materijale iz razdoblja od 14. do 18. stoljeća, kada je istarski poluotok bio podijeljen između Mletačke Republike i Kuće Austrije. Uz znanstvenu i edukativnu vrijednost, atraktivnosti izložbe uvelike pridonose i inovativna tehnološka rješenja, poput holograma.

Izložba 'Istra, lav i orao' nastala je prema suvremenim, svjetskim standardima. Njezina su znanstvena i edukativna vrijednost prikupljeni i prikazani materijali, objašnjava Ondina Krnjak koja je, uz Tatjanu Bradara, autorica izložbe.

Multimedijalni postav i inovativna tehnička rješenja čine izložbu atraktivnom za posjetitelje najrazličitijih interesa i svih dobi. Izložbu prate mali trojezični turistički katalozi, ali i veliki znanstveni katalog koji je zapravo udžbenik povijesti novoga vijeka u Istri, zaključio je  ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Izložba 'Istra, lav i orao' bit će otvorena do 15. studenog.

Poslušajte prilog i pogledajte galeriju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.