Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba Joana Miróa u Zavičajnom muzeju u Rovinju

11.04.2017.

15:20

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba "Oblici slobode" sastoji se od šezdeset originalnih grafičkih radova, i kroz seriju litografija, bakroreza, bakropisa, drvoreza, pruža uvid u Miróovo grafičko majstorstvo. U Rovinju se može pogledati od 12. travnja 2017. u 10 sati pa do potkraj rujna.

Izložba Joana Miróa jednog od  najznačajnijih nadrealnih umjetnika 20. stoljeća otvorena je u Rovinju u tamošnjem Zavičajnom muzeju.

Izložbom slavnog španjolsko - katalonskog  slikara, kipara  i keramičkog umjetnika Joana Miróa Zavičajni muzej nastavlja redstavljati umjetnike svjetskoga glasa. Nakon što su proteklih ljeta u galeriji muzeja bila izložena djela Picassa, Dalija i Chagalla, u prizemlju zgrade muzeja publika će moći razgledati djela svestranog umjetnika  Miroa.

"Javnost u Rovinju a i turisti koji u grad stižu iz svih krajeva svijeta već su  pomalo navikli da  mogu očekivati nešto posebno. Izložbe svjetskih umjetnika izuzetno su posjećene",kaže ravnateljica Zavičajnog muzeja Marija Smolica. Izložba  "Oblici slobode" i sastoji se od šezdeset originalnih grafičkih radova, i kroz seriju litografija, bakroreza, bakropisa, drvoreza, pruža uvid u Miróovo grafičko majstorstvo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.