Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba Marine Pekica "Reci da nema veze" u Rojcu

23.08.2022.

12:13

Autor: HRT

Reci da nema veze

Reci da nema veze

Foto: Jan Franjul / ustupljena fotografija

U 19 sati u galeriji Karlo bar u Dnevnom boravku Rojca održat će se otvorenje izložbe “Reci da nema veze” autorice Marine Pekica. Izložbu organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta “R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo”. 

Marina Pekica, rođena je 2000. godine u Puli gdje je pohađala Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna te maturirala na grafičkom odjelu. Studira kineziologiju u Splitu. Izložba "Reci da nema veze“ nastala je između 2017. i 2018. godine kad je autorica bila na kraju srednje škole te joj je prva samostalna izložba. Dosad je izlagala na skupnoj izložbi devet autorica "Mnogo je manje napora potrebno da se nešto osudi nego da se o tome promisli“ u Gradskoj galeriji Pula, gdje je izložila svoj dnevnik iz kojih proizlaze rečenice koje se nalaze na radovima izloženima u Dnevnom boravku Rojca.


Izložba "Reci da nema veze“ rezultat je spajanja krokija koji su rezultat crtačkog zadatka u srednjoj školi, a kojima se autorica vraćala i koje je upotpunila vlastitim tekstom koji se proteže od prvoga do zadnjega rada obuhvaćenog izložbom i koji je nastao prije dvije godine. U radovima, likovima u brzom pokretu i tekstu koji se "kreće“ očitava se i svojevrsna dvojnost autorice, njezin hod na granici između sporta i umjetnosti. 

Plakat izložbe

Plakat izložbe

Foto: Tamara Tasić / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.