Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba serije plakata "ta:pija" Petre Tadić

21.01.2021.

10:53

Autor: Tomislav Šikić

Foto: HUIU/ustupljena fotografija

Foto: HUIU/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U četvrtak, 21. siječnja u 18 sati u HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27 Pula bit će otvorena izložba serije plakata pod nazivom "ta:pija" pulske fotografkinje i grafičke dizajnerice Petre Tadić, u organizaciji HUiU-a i Anje Ilijaševid Mitrovid.

Izložbom se autorica pulskoj publici predstavlja kroz lokalni fenomen ta:pije, kao autentičnog prikaza duha grada“. Overtourism, apartmanizacija naselja, neprohodne ulice i zatrpane plaže naspram prostora koji zimi zjape prazni, "pulske zimske tapije", prazne ulice i neiskorišteni prostori, neke su od problematika kojima se autorica bavi i prolazi kroz izložbu putem vizualnih komunikacija.

Petra Tadić rođena je u Puli 1993. godine. U Zagrebu stječe diplomu vizualnih komunikacija 2017. godine, a potom i diplomski (Master) studij na Katedri za vizualne komunikacije na Akademiji likovnih umjetnika (ALUO) u Ljubljani 2020. godine. Ljubav prema fotografiji razvija već na prvoj godini studija te se vizualni elementi koje koristi sastoje od integracije tipografije i fotografije, analognog i digitalnog oblika, koristeći tehniku kolaža. 

Izložba traje do 3. veljače 2021. godine i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. 

Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu "preko puta". Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.